Besøk hos Tine meieri i Selbu

I går var vi på besøk hos TINE Meieri Selbu . Meieriet driver produksjon av blåmuggostene Selbu Blå, Norzola, Royal Blue og Normanna, samt salatostene Kybos, ternet Jarlsberg i marinade og ternet Normanna i marinade. Tine Selbu er det eneste Tine meieriet i Norge som produserer blåmuggost. Anlegget produserer ca. 700 tonn per år, og har 26 ansatte.

Da vi kom fram, møtte vi 2 hyggelige ansatte, som ga oss en grundig innføring i driften på meieriet. Etter en omvisning i produksjonslokalene, ble vi invitert på smaksprøver av de forskjellige ostene. Mye godt! Spennende å lære om osteproduksjon. Nå lurer vi på om vi kanskje skal vi prøve oss på litt ysting selv også:-)

Takk til Tine Selbu for en lærerik og velsmakende opplevelse!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s